אין כמו לקפוץ לתוך בריכת שחיה צוננת ביום חם

ימי הקיץ החמים, מעלים בנו מחשבות על ים, בריכה או מזגן…כמה כיף היה לנו אם היינו יכולים בסוף כל יום עבודה להגיע הביתה ופשוט להחליף לבגד ים ו...לקפוץ למים?

אז החלום אינו רחוק! היום ענף בריכות השחיה הביתיות מאפשר לכל בעל גינה, להתקין בריכת שחיה בביתו.

 

מה צריך לדעת לפני שמתקינים בריכות שחיה ?

  1. איזו בריכה נבחר? יש בריכות שחיה קבועות ויש בריכות שחיה זמניות ומתקפלות בסוף העונה. גם בסוג הראשון וגם בסוג השני יש לקחת בחשבון את המרחב שאנו מקצים לבריכה. לצד בחירת המרחב, יש לבחור את גודל הבריכה . בריכות שחיה חייבות להיות מותאמות לחצר. בעל מקצוע מומחה יוכל לסייע לכם בבחירה.
  2. תחזוקה ! בריכות שחיה קבועות וגם זמניות דורשות תחזוקה. כמות המים אינה מבוטלת ולא נוהגים להחליף את המים כמעט בכלל. מכשירים רבי עוצמה ותכשירים נכונים ישמרו על המים צלולים ונקיים ומתאימים לשחיה. מידי פעם תדרשו להוסיף מים שהתאדו באופן טבעי או פשוט השפריצו אותם החוצה...זה חלק מהכיף!

כמובן שיש להשתמש בכלור על מנת לדאוג לחיטוי המים ולמנוע התפתחות בקטריות. כדאי להתייעץ עם קניית בריכות השחיה מה הכמות המומלצת לחיטוי. גם הפרזה בכמות הכלור אינה בריאה. כלור בבריכות שחייה אגב, מתאדה ויש להוסיף אותו באופן קבוע. קימות בשוק טבליות מיוחדות לצורך העניין.

נקודה נוספת היא הוצאת כל המצופים, גלגלים ואביזרים מתוך הבריכה בשעת הפעלת המסננים. הצבת המססנים חייבת להיות באיזור ללא גישה לילדים. דאגו שלא יהיו מים עומדים מחוץ לבריכה - כדי להימנע מהיווצרות יתושים בקרבתכם.

  1. הגיינה! אתם הצרכנים העיקריים של בריכות שחייה בביתכם אך לעיתים מזמינים גם אורחים שונים. חשוב לבקש מהאורחים לא לאכול או לשתות במים, ולשמור על הנקיון. ההמלצה נכונה גם לכם- אם אתם רוצים בריכה נקייה וצלולה - דאגו לקבוע חוקים לבני הבית כפי שקיימים בבריכות מסודרות. נכון שהכי כיף לשתות משקה קר בבריכה או לאכול ארטיק אך חייבים לשמור על נקיון המים. נקודה נוספת וחשובה לא פחות מתייחסת ליילדים קטנים ( וגם לקצת יותר גדולים…) מומלץ להלביש להם תחתוני ים, להסביר להם שעליהם לצאת להתפנות מחוץ לבריכה...
  2. בטיחות ! חשוב לדאוג לכיסוי ו/או גידור בריכות שחיה. האחריות היא עליכם ואל תקלו ראש בכך!!!  אל תתנו לילדים קטנים לרחוץ לבד לעולם וגם ילדים גדולים מומלץ שירחצו בבריכות השחיה תוך השגחה. במידה ומגיעים אליכם אורחים, דאגו שיהיו אביזרי בטיחות כמו גלגלים ומצופים נוספים . אם זו בריכה קבועה, מומלץ גם להשקיע ברכישת קירוי קבוע לבריכות שחייה שנסגר אפילו עם מפתח ולא מאפשר כניסה ללא רשותכם. בטיחות משפחתכם מעל הכל!
  3. ריקון בריכות השחיה. כיצד מרוקנים כמות כה גדולה של מים ?  ראשית תחליטו על המועד שבו לא מתרחצים יותר בבריכה. בדרך כלל בריכות שחיה שאינן קבועות מרוקנים בסוף הקיץ, קצת לקראת חגי תשרי ( צריך לפנות מקום לסוכה…). כדאי להפסיק את החיטוי בכלור מספר ימים ואז לאם יש לכם גינה ניתן במשך מספר ימים להשקות באמצעות המים ( עצי הפרי והדשא שלכם יהנו מכך!) לאחר מכן מצאו את הפתח שדרכו ניתן לרוקן את המים, רצוי באמצעות צינור ישר אל פתח הביוב הקרוב אפילו ברחוב. קצב הריקון צריך להיות איטי על מנת לא להעמיס על מערכת הביוב ואל על הגינה שלכם שתהיה מוצפת ואז תסבלו גם ממים עומדים ויתושים.

לסיכום בריכות שחיה ואופן התחזוקה שלהם

כאמור בריכות שחיה בין אם הן ביתיות או עשיתיות הן מחייבות טיפול ותחזוקה על מנת שתוכלו ליהנות מהן. אסור להקל ראש בבטיחות ממש כמו שאסור להקל ראש בהיגיינת בריכות שחיה. ואם הקפדתם על הכללים מה שנותר לכם הוא שתהנו!

 

המלצות - לא לפספס

מאגר פרויקטים חדשים ויד שנייה ברחבי הארץ באתר כאן בונים ישראל >>