מתחתנים עם אהובה ולא עם בית

ישנם כמה דברים במהלך החיים שהם בעלי משמעות, הראשון הוא כמובן להתחתן עם אהובת ליבכם, השני כמובן להפוך להורה והשלישי הוא להיות הבעלים של בית משלכם. לא כל אחד יכול אבל בוודאות כולם מייחלים לבית משלהם. בדק בית למעשה בא להבטיח כי תקבלו את התמורה המושלמת בעבור כספכם, ושלא תקנו "חתול בשק". כאשר מבצעים בדק בית מקבלים דוח מקיף שכולל את כל ליקויי הבית בין אם הוא חדש או ישן. בדק בית שומר עלינו הרוכשים מפני תקלות, בעיות ושאר הוצאות עתידיות שלא לצורך.

 

התרומה של בדק בית לעסקת הקניה או הרכישה

בדק בית עוזר לנו לאתר ליקויי בנייה. מה הצורך בבדיקות ובחינת הנכס גם אם הוא חדש, אפילו במיוחד אם הוא חדש מאפשר לנו לקבל את המצב האמיתי של הבית שלנו, לרוב כאשר רוכשים בית חדש לא רואים או רואים ולא מבינים מה הליקויים שמולנו. אמנם ישנו חוק משנת 1973 והוא חוק המכר של משרד הבינוי והשיכון, בגדול ובתמציתיות אומר חוק המכר שעל הקבל המבצע לתת אחריות על הליקויים שמתגלים. אולם ישנם ליקויים רבים שאתם נגלה תוך כדי השימוש היום יומי בבית ואולי לאורך זמן בכלל לא נבין שזהו ליקוי אלא אם נבצע בדק בית. דוגמה טובה היא שעמודי התמך של הבניין נניח שעוביים הוא כ 20 - 30 ס"מ וכאשר בונים חדר ורוצים לתת לו שטח יותר גדול אז הקירות נבנים בעובי של 10 ס"מ, הפער הזה גורם להיווצרות "פינה" לגובה פינת החדר, למראית עין יש לנו חדר גדול יותר, אך בפועל נסו להעמיד שם שולחן או ארון, פשוט בלתי אפשרי ואז עליכם להזמין שולחן או ארון במיוחד.

מה שרואים מכאן לא רואים משם

כאשר אנו עומדים בפני רכישת בית חדש, הכוונה חדש מקבלן, לרב אנו מאוד מתרגשים מהמעמד ולא תמיד אנו בקיאים במה שעומד מול עינינו, יתכנו נזקים לא קטנים למבנה או לשלד שאנו לא רואים בעין רגילה או לחילופין רואים אך לא מבינים כי מדובר בליקוי. בדק בית למעשה בוחן את כל הבית ויורד לפרטי פרטים. בדק בית הינו עבורכם בלבד ולא עבור הקבלן. אולם יהיו לא מעט קבלנים שיזמינו בדק בית עבור עצמם על מנת לאתר ליקויים ולתקנם לפני שהבית נמסר ללקוח. לא יהיו הרבה כאלו אך בהחלט חשוב לשאול אם בוצע בדק בית, לראות את הדוח ולהתייחס אליו בהתאם.


המלצות - לא לפספס

מאגר פרויקטים חדשים ויד שנייה ברחבי הארץ באתר כאן בונים ישראל >>