גופי תאורה מוסבים [שימוש בנורות לד]

ישנם לא מעט סוגים שונים ומגוונים של גופי תאורה, כל אחד ואחד מהם מותאם לייעוד מסוים, בין אם הייעוד הינו לשימוש תעשייתי, עסקי, פרטי או כל סוג שהו. גופי תאורה מיוצרים על פי דרישות מצד אחד ועל פי סטנדרטים מצד שני. ניתן למצוא גופי תאורה כמעט בכל מקום, החל מהבית שלנו בקירות, במכשירי החשמל ברכב ועוד לרוב מעבר לרכיב שאליו מחברים את הנורה עצמה מצטרף גם גוף תאורה שלעיתים משלב זכוכית, פלסטיק, נייר ועוד. גופי תאורה שונים מאחד לשני באופי הייצור שלהם וביכולת העמידות שלהם בחום או הספקים.

 

גופי תאורה של אז והיום

ראשית ננסה להסביר את האופן בו פועל גוף תאורה שאליו מחברים נורה. גוף תאורה בסיסי מורכב מ2 מגעים שמהווים את הקשר בין הנורה עצמה למקור הזרם. כידוע לכל נורה יש 2 קטבים, פלוס ומינוס, כל קוטב צריך להתחבר לאספקת המתח על מנת שיאיר. לרוב הנורה מתחברת על ידי תבריג או התקן קיבוע אחר אל גופי תאורה על מנת שלא תזוז בעת ההפעלה שלה. אחוז גבוהה ביותר של גופי התאורה עוצבו בצורה שאמורה לקלוט נורות להט עם תבריג. אולם יחד עם זאת העידן החדש של הנורות הביא עימו את נורות הלד. נורות אלו עובדות בשיטה שונה מנורות הליבון ומייצרות פחות חום, צורכות פחות אנרגיה וגודלן קן מאוד ביחס לנורות המוכרות. הבעיה שנוצר היא שיש גופי תאורה רבים מאוד שאינם מתאימים לדור החדש של נורות הלד, אין הכוונה למנורות החדשות שמיוצרות כיום אלא למנורות הקיימות בשוק כיום. הבעיה שנוצרה היא ליצור התאמה בין הישן לחדש.

התאמת הלדים לגופי תאורה ישנים

כידע הלד הוא רכיב אלקטרוני שעובד על זרמים נמוכים, עד לא מזמן היה צורך בהתקנת שנאי על מנת לחבר את הלד למתח הרשת הרגיל, אולם ההתקדמות שאינה פוחת על כלום מאפשרת כיום לפרק את הרכיב אליו מתחברת הנורה הרגילה, להשאיר את גופי התאורה כפי שהם מבחינה חיצונית ולהתקין לתוכן נורות לד חדישות ללא צורך בשנאי או מתאמים מיוחדים. פיתרון זה מאפשר לכל אחד באשר הוא לחבר נורות לד לגופי תאורה קיימים.


המלצות - לא לפספס

מאגר פרויקטים חדשים ויד שנייה ברחבי הארץ באתר כאן בונים ישראל >>